Get Adobe Flash player

Paški gusari i gusarice u međunarodnoj povorci

Paški karnevalist, okupjenih u karnevalsku udrugu „Markova kumpanijasudjelovalo je na međunarodnoj karnevalskoj povorci u Supetru na Braču koja se održava 7. godinu za redom u sklopu Međunarodnog bračkog jetnog karnevala. Ovaj karneval na Braču se održava od 12.do 18. rujna.

Maškare se osim u Supetru predstavljaju i u Bolu, Sumartinu i Sutivanu. Na supetarskoj rivi predstavile su se maškarane grupe iz više hrvatskih gradova te iz Italije ( Venecija, Mirandola), Bolivije, Srbije (Rakovica, Požarevac, Vrnjačka Banja), Crne Gore ( Budva), Makedonije i Slovenije. Glavni organizatori ove manifestacije pod maskama je Centar za kulturu Općine Bol – FECC Bol & Karnevalska udruga MONADE, Supetar, a tu su i pomagači iz drugih općina domaćina.

Paški karnevalisti, njih 40-toro iz svih generacija, predstavili su se odjeveni u gusare, a uz pratnju dijela paške Gradske glazbe svim su posjetiteljima prikazani karnevalsko paško kolo i karnevalski napjevi . Dobro raspoloženi Pažani i Paškinje plijenili su pozornost domaćina i još uvijek brojnih gostiju Supetra, kako svojim nastupom, tako i kostimima , pjesmom, glazbom i dobrim raspoloženjem. Ne čudi to jer Pag ima najstariji ljetni karneval na Jadranu, ovoga ljeta obilježili su 55. godina njegovog postojanja. Onaj pravi svakako je zimski karneval na kojeg pozivaju sve one koji Paški karneval žele doživjeti u svom izvornom obliku.

Paška karnevalska udruga Markova kumpanija član je Federacije europskih karnevalskih gradova te nositelj svih karnevalskih događanja u Pagu. VIŠE NA >>> 057infoZadar

logo

KARNEVALSKA UDRUGA
MARKOVA KUMPANIJA PAG

ISSN 1847-4101
Mrežna publikacija: "Baš nas briga" | Nakladnik: Markova kumpanija Pag | Osuvremenjivanje: Mjesečno | Publikacija postavljena: 5. siječnja 2009. godine

PRISEGA


Danas kad postajen Markov kumpanj,
dajen časnu karnevalsku besedu
da ću sa puno voje kolat, ist i pit,
munješat, frajat i u šumicu odit.
Štimivat princa i svete karnevalske užance,
odit po konobamin, ukolo i na tance
i biti nevjeran bračni drug
ki vrduri po Pagu svud.